tomlinsterphotography Impressies

Beren in heerlijk herfstlicht

September 25, 2014 | Fotografie, Fotoreis | Permalink

Vorige week begeleide ik een 8tal fotografen in de Oosten van Finland. Doel van de fotografiereis was het fotograferen van de Europese bruine beer. Iedere dag kregen we ze voor de lens. Soms voor zonsondergang maar ook daarna. Dat leverde vele berenfoto’s op. De herfst en haar kleuren waren ook aangekomen en versierden de boreale bossen. Het rustige en zonnige herfstweer maakte het plaatje compleet. Iedere morgen hadden we ook de kans om baltsende Korhoenders te fotograferen. In het najaar houden deze hoenders een soort generale repetie om dan in het voorjaar all the way te gaan. Een spektakel waarvoor je graag uit je bed komt. Een meer dan geslaagde trip dankzij de Finse wildlife. Bedankt aan de deelnemers voor ambiance.

Deze reis is georganiseerd door laplandreizen.be
 (Tom Linster)
 (Tom Linster)
 (Tom Linster)
 (Tom Linster)
 (Tom Linster)
 (Tom Linster)

Groen Grijs Project Kortrijk

May 15, 2014 | All Posts | Permalink

Workshop en wandeling NATUURFOTOGRAFIE in de stad met TOM LINSTER en TREES DEPREST
25 mei om 9u30 – Afspraak bij tribune, Plein, Kortrijk
13958142056_e1a9595ed5_b

Wie fotografeert, ziet meer en ziet de dingen anders dan wanneer je gewoon door het stadscentrum zou wandelen.

logo

GROEN-GRIJS
Workshop NATUURFOTOGRAFIE in de stad met TOM LINSTER
25 mei om 9u30 – Afspraak bij tribune, Plein, Kortrijk

Ga mee op foto-excursie of stuur je beste beelden in!

Workshop en wandeling
Hou je van fotograferen?
Wil je leren hoe je de natuur nog beter in beeld kan brengen?
Ga dan op 25 mei mee op stap in het centrum van Kortrijk met Tom Linster. Als gedreven natuurliefhebber en ervaren fotograaf uit onze streek (http://www.tomlinster.be/Fotografie/) kan hij jou heel wat tips aanreiken.

Tom Linster won drie maal op rij de eerste prijs van Argusmilieu Fotowedstrijd in de categorie ‘Natuur in de achtertuin”. In 2007 kwam zijn eerste fotoboek uit: The Planet has the hots ofwel De planeet doet ons blozen. Als cameraman werkte hij mee aan de rubriek ‘Buitenbeeld’ van Man bijt hond. Later trok hij voor het Agentschap Natuur en Bos een jaar lang door de Vlaamse natuur wat leidde tot het prachtige boek Onze Natuur in Beeld (2010) dat hij in De Laatste show voorstelde.

13958120606_66e53532f9_b

Twijfel je nog?
Kijk dan vlug op https://www.flickr.com/photos/76101081@N08/sets/72157644216315971/ en laat deze smaakmaker je overtuigen.

Wedstrijd en tentoonstelling
Stuur jouw beste foto’s in voor de reizende tentoonstelling!
Ook wie niet meegaat kan foto’s met als thema ‘natuur in de stad’ inzenden.

Meer info en inschrijven via http://www.beeldexpressie.be/index.php?onderdeel=5695&titel=Stadswandelingen

Met het project Groengrijs nodigen Natuurpunt, Natuurpunt Educatie en het Centrum voor Beeldexpressie iedereen die graag fotografeert uit om op stap te gaan in de stad en er de natuur in beeld te brengen.
In verschillende steden organiseren Natuurpuntafdelingen gratis fotografiewandelingen, begeleid door een natuurgids en een fotograaf. Daarnaast kan iedereen foto’s insturen tot en met 10 juli. Een professionele jury maakt een selectie van de meest bijzondere beelden voor de reizende tentoonstelling die start in de Sint-Baafsabdij in Gent.

Meer blauw in de natuur…

March 28, 2014 | All Posts | Permalink

IJsvogels

IJsvogels nog tijdens de balts en paringsperiode

Reeds een tijdje woont er een koppeltje IJsvogels in de buurt. Een tijdje geleden zag ik hen druk bezig met een nest uit te graven. Na een week of 2 is dit helemaal klaar en kan het broeden beginnen. Het mannetje en vrouwtje doen dit om beurt. Ze wisselen elkaar om de 2u af. Ondertussen kan de partner wat gaan vissen of het verenkleed onderhouden. Binnen enkele weken zullen ze het druk hebben met de jongen voeden. Wordt vervolgd …

_DSC0721

_DSC0928

_DSC0678

Natuur in het vizier

March 11, 2014 | Fotografie, Workshops | Permalink

Vorige week heb ik voor de eerste maal een workshop natuurfotografie voor kinderen tussen 9 en 14 jaar gegeven. Licht, kleur, compositie en verhaal vertellen waren de ingredienten. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen de natuur benaderen elk vanuit hun eigen standpunt. In de paasvakantie doen we dit nog eens over.

Alle info op:

http://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/de-natuur-in-het-vizier/ba512140-37de-4e2f-b62e-319f35752ac2

Fotografie_TomLinster-8205

Fotografie_TomLinster-8212

Fotografie_TomLinster-8213

%d bloggers like this: